Huisstijlhandboek laten ontwerpen

Een goede huisstijl is essentieel, maar dat is niet alles. Het naleven van de huisstijl is minstens net zo belangrijk. Maar hoe doe je dat? Daar is het huisstijlhandboek voor! Met een huisstijlhandboek waarborg je de ontworpen huisstijl: het biedt richtlijnen van hoe het logo, kleuren en andere afgesproken zaken gebruikt dienen te worden. Wij als Dikke Huisstijl kunnen je hierbij helpen. Dus wil je een huisstijlhandboek laten ontwerpen? Dan kan dit bij ons!

De kracht van 't huisstijlhandboek

Je hebt natuurlijk niets aan een huisstijl als deze met de verkeerde kleurstelling of verkeerde lettertypes worden gebruikt door mensen in je organisatie. Dit is zonde van de energie en het geld dat je hebt gestoken in een professionele huisstijl. Met een huisstijlhandboek zorg je ervoor dat dit niet voor niets is geweest. Simpel gezegd bevat het huisstijlhandboek een aantal algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Maar nog belangrijker: het is een eenvoudige manier om met meerdere partijen samen te werken.

De inhoud van het huisstijlhandboek

Oké, een huisstijlhandboek is dus ontzettend handig, maar wat staat er dan zoal in? Wanneer je een huisstijlhandboek laat ontwerpen bevat deze meestal de onderstaande standaard onderdelen:

  1. Logo-gebruik (woordmerk en beeldmerk)
  2. Pay-off / slogan gebruik
  3. Kleurgebruik (welke kleurcodes en hoe deze gebruikt dienen te worden)
  4. Typografie (gespecifieerd van lettertypes, lettergroottes, etc.)
  5. Stijlelementen
  6. Fotografie (wat past wel en wat past niet bij het merk en hoe mogen foto’s wel of niet worden gebruikt);
  7. Huisstijldragers en hoe deze gebruikt dienen te worden (briefpapier, visitekaartjes, etc.)

Ook een huisstijlhandboek laten ontwerpen?

Wil je ook een huisstijlhandboek laten ontwerpen door professionals, om te voorkomen dat de huisstijl verkeerd wordt ingezet? Neem dan contact op met team Dikke Huisstijl! We ontwikkelen graag een huisstijlhandboek waar je goed mee uit te voeten kunt. Bekijk hier onze prijslijst of bel ons op werkdagen!