Huisstijlhandboek

Het ontwerp van een goede huisstijl is essentieel, maar dan ben je er nog niet. Het is nog veel belangrijker dat, wanneer je een goede huisstijl hebt, dat deze juist wordt nageleefd. Je hebt natuurlijk niets aan een huisstijl als deze met de verkeerde kleurstelling of verkeerde lettertypes worden gebruikt door mensen in je organisatie. Zonde van de uitstraling van je merk én zonde van het geld dat je zojuist hebt geïnvesteerd in jouw huisstijl. Het laten maken van een huisstijlhandboek is hier de oplossing voor.

De kracht van een huisstijlhandboek

Het huisstijlhandboek waarborgt de uitvoering van de ontwikkelde huisstijl in de diverse communicatiekanalen van de organisatie. Zo is de tijd – die in het ontwerp van een dikke huisstijl is gestoken – niet voor niets geweest! Of het nu gaat om raam- of autostickers of een eenvoudige Facebookpost. Het huisstijlhandboek bevat simpel gezegd een aantal algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Maar nog belangrijker: het is een eenvoudige manier om met meerdere partijen samen te werken.

Inhoud van een huisstijlhandboek

Oké, een huisstijlhandboek is dus ontzettend handig, maar wat staat er dan zoal in? Kort gezegd bevat een standaard huisstijlhandboek het volgende:

  • Logo-gebruik (woordmerk en beeldmerk)
  • Pay-off / slogan gebruik
  • Kleurgebruik (welke kleurcodes en hoe deze gebruikt dienen te worden)
  • Typografie (gespecifieerd
  • Stijlelementen
  • Fotografie (wat past wel en wat past niet bij het merk en hoe mogen foto’s wel of niet worden gebruikt);
  • Huisstijldragers en hoe deze gebruikt dienen te worden (briefpapier, visitekaartjes, etc.)

 

Dit kan uiteraard uitgebreid worden met aanvullende relevante informatie die van toepassing is.

Hulp nodig?

Wil je professionele hulp bij de ontwikkeling van een goed te begrijpen en duidelijk huisstijlhandboek? Neem dan contact op met team Dikke Huisstijl! We ontwikkelen graag een huisstijlhandboek waar je goed mee uit te voeten kunt.

Heb je een huisstijlhandboek nodig?

Vraag een offerte aan