Wat zijn gestanste visitekaartjes?

Visitekaartjes zijn er in alle soorten en maten: dit hangt af van wat jij wilt als ondernemer, maar ook welke maten gangbaar zijn in bepaalde landen. Je kunt daar meer over lezen in ons blog over het standaard formaat van een visitekaartje. Onder grafisch ontwerpers wordt ook vaak gesproken over ‘gestanste visitekaartjes’, maar wat zijn dit eigenlijk voor visitekaartjes? Wij van Dikke Huisstijl leggen je graag uit wat gestanste visitekaartjes zijn.

Het gestanste visitekaartje

Kort uitgelegd is het ‘stansen’ van een visitekaartje het uitsnijden van drukwerk. Het is een extra bewerking op het visitekaartje nádat deze is gedrukt. Dit wordt bij de drukkerij gedaan met behulp van een stans-vorm: dit maakt het voor jou als ondernemer mogelijk om jouw visitekaartjes in iedere wenselijke vorm uit te laten snijden. Je kunt bijvoorbeeld het gehele visitekaartje in een andere vorm laten stansen: bijvoorbeeld een driehoek of ovaal. Maar ook kun je heel subtiel vormpjes uit het visitekaartje laten drukken: dan kun je er doorheen kijken.

Wil je geen ‘gaten’ in jouw visitekaartje, maar wil je wel special effects? Dan kun je ervoor kiezen om het visitekaartje te laten stansen, maar niet te ‘doorboren’. Zo krijg je een soort 3D effect op je visitekaartje: je kunt sommige vlakjes omhoog laten komen of juist in laten drukken.

Zie hier enkele Pinterest voorbeelden van gestanste visitekaartjes.

Andere producten stansen

Niet alleen visitekaartjes zijn geschikt om te laten stansen, ook ander drukwerk en promotiematerialen kun je laten stansen zodat het communicatiemiddel net even wat meer opvalt. Onderstaand drukwerk kun je ook laten stansen bij een drukker:

  • Boeken
  • Toegangskaarten
  • Kaarten
  • Verpakkingen
  • Offertemappen
  • Flyers

Ik wil ook gestanste visitekaartjes!

Wil je ook gestanste visitekaartjes laten maken? Neem dan contact op met Dikke Huisstijl! Wij kunnen voor jou unieke visitekaartjes ontwerpen, waarna we deze voor jou laten drukken bij een drukkerij waarvan we weten dat deze goed gestanste producten levert. Dikke Huisstijl: dik maatwerk, voor een slanke prijs!